Emmas kyckling och ris pita

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 rödlök
grillkrydda/pomfrittkrydda
vitlökskrydda
sötsur sås
ris
pitabröd (gärna texmex pita)
margarin att steka i

1. Dela kycklingen i små bitar, ca 1 cm stora tärningar.
2. Sätt på riset.
3. Fräs löken. 
4. Stek kycklingen, krydda med t.ex. grillkrydda och vitlök. Häll i ca 3 msk sötsur sås.
5. Värm pitabrödet i ugnen (se anvisningar på paketet).
6. Blanda kycklingen och riset, fyll pitabröden.

God, nyttig och lättlagad.


Haricot verts är supergott till det mesta!



Pita 1




Det är även gott med creme fraiche till...


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



Det här åt vi idag. Var bara ett hopplock jag gjorde men det var gott...

Köttgryta

Ingredienser:
500 g skinkschnitzel
1 burk championer eller 4 hela championer
1 stor lök eller två små
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creamfraiche
0,5 dl vatten
margrin
peppar och salt

1. Stek championer och lök.
2. Bryn köttet, salta och peppra.
3. Häll allt i en gryta eller stor stekpanna.
4. Låt det småkoka i ungefär en kvart.

Servera med potatis, klyftpotatis, pasta eller ris.


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Supergott! Mmm, mmm, mmm....

Chorizopanna

Ingredienser:
300 g chorizo
1 bit squash, ca 150 g
1 morot, ca 150 g
310 g Arla köket trädgårdspanna eller matlagningsgrädde med valfria örter
margarin att steka i

1. Skär korv och squash i bitar.
2. Skala och strimla moroten. (Använd skalaren för att få tunna och fina strimlor)
3. Stek korven.
4. Tillsätt squash och morot och låt det fräsa några minuter.
5. Rör ner trädgårspannan och låt koka i 2 min.

Serveras med pasta, ris eller potatis.


Chorizopanna



\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



God, nyttig och lättlagad korvrätt.

Receptet är hämtat från Arla.se

Sockerkaka

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 tsk vaniljsocker
margarin
ströbröd

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Häll i vatten, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Smält margarinet och häll i smeten. Vispa.
4. Häll i en smord och bröad form.
5. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 min på 175 grader.


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


En god sockerkaka från tvåans kokbok. Går bra att frysa ner och värma upp i micron.

RSS 2.0