Tacopaj...

Hela pajen blir 46,5 p och den är beräknad att räcka till 6 personer, alltså 8 points per bit ungefär...


Pajdeg:
4 dl vetemjöl   14 p

0,5 tsk salt   0 p

2 tsk bakpulver   0 p

0,5 dl flytande margarin 10,5 p

1,5 dl lättmjölk  1 p


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunt.
Lägg den i en smord pajform
Förgrädda i 10 minuter.


Fyllning:

400 g nötfärs (10 %)  13,5 p

1 gul lök   0 p

1 röd paprika   0 p

1 grön paprika   0 p

1 påse tacokrydda  0 p


Skala och hacka löken, skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna.
Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra i 10 min.
Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet.


Ovanpåfyllning:
2 dl fraiche (max 2 %)  2,5 p

2 msk lättmajonnäs  3 p

1 krm svartpeppar  0 p

1 dl riven ost (max 17 %) 2 p

4 tomater 0 p

8 feffferoni 0 p



Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar.
Bred blandningen över pajen.
Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin.
Strö till sist över osten.
Grädda i ugnen i 20 minuter på 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0