Paj
Ingredienser:
2,5 dl mjöl
50 g smör/margarin
2 dl kesella
1 dl mjölk
2 ägg
Peppar och salt
Frivillig fyllning
1. Finfördela smöret/margarinet i mjölet.
2. Tillsätt 2 dl kesella (ungefär) och knåda till en deg.
3. Låt degen ligga i kylskåpet i ca 30 minuter.
4. Knåda ut degen i en pajform (ca 23 cm i diameter).
5. Förgrädda pajen i ca 10 minuter på 200 grader.
6. Gör iordning fyllningen (exempelvis skinka, lite ost och lök).
7. Gör iordning äggstanningen (1 dl kesella, 1 dl mjölk, 2 ägg, lite peppar och salt)
8. Fyll pajskalet med fyllningen.
9. Häll över äggstanningen.
10. Strö över lite ost.
11. Grädda i 30-40 minuter på 200 grader.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Jättegod pajdeg och äggstanningen gör det extra mumsigt!
2,5 dl mjöl
50 g smör/margarin
2 dl kesella
1 dl mjölk
2 ägg
Peppar och salt
Frivillig fyllning
1. Finfördela smöret/margarinet i mjölet.
2. Tillsätt 2 dl kesella (ungefär) och knåda till en deg.
3. Låt degen ligga i kylskåpet i ca 30 minuter.
4. Knåda ut degen i en pajform (ca 23 cm i diameter).
5. Förgrädda pajen i ca 10 minuter på 200 grader.
6. Gör iordning fyllningen (exempelvis skinka, lite ost och lök).
7. Gör iordning äggstanningen (1 dl kesella, 1 dl mjölk, 2 ägg, lite peppar och salt)
8. Fyll pajskalet med fyllningen.
9. Häll över äggstanningen.
10. Strö över lite ost.
11. Grädda i 30-40 minuter på 200 grader.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Jättegod pajdeg och äggstanningen gör det extra mumsigt!