Tacopaj...
Hela pajen blir 46,5 p och den är beräknad att räcka till 6 personer, alltså 8 points per bit ungefär...
Pajdeg:
4 dl vetemjöl 14 p
0,5 tsk salt 0 p
2 tsk bakpulver 0 p
0,5 dl flytande margarin 10,5 p
1,5 dl lättmjölk 1 p
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunt.
Lägg den i en smord pajform
Förgrädda i 10 minuter.
Fyllning:
400 g nötfärs (10 %) 13,5 p
1 gul lök 0 p
1 röd paprika 0 p
1 grön paprika 0 p
1 påse tacokrydda 0 p
Skala och hacka löken, skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna.
Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra i 10 min.
Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Ovanpåfyllning:
2 dl fraiche (max 2 %) 2,5 p
2 msk lättmajonnäs 3 p
1 krm svartpeppar 0 p
1 dl riven ost (max 17 %) 2 p
4 tomater 0 p
8 feffferoni 0 p
Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar.
Bred blandningen över pajen.
Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin.
Strö till sist över osten.
Grädda i ugnen i 20 minuter på 200 grader.