Snabb vaniljsås...
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1½ dl creme fraiche
5 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Beskrivning:
Vispa alla ingredienser utom äggulorna, till en tjock sås.
Ju längre du vispar destu tjockare blir såsen.
Rör till sist ner äggulorna.
Smaka och justera.
Jag hade i lite mer florsocker och vanilj från en vaniljstång...
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Smakar inte som köpsås men jag tyckte den var riktigt god och för mig som vill undvika tillsatser så är den perfekt!
Receptet är hämtat från matklubben.se och kopierat rakt av...
Knäckig äppelpaj...
Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
150 g margarin
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5-6 äpplen, kanel och socker
Beskrivning:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
150 g margarin
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5-6 äpplen, kanel och socker
Beskrivning:
Skala och skär äpplen i små bitar. Lägg i en pajform.
Strö över socker och kanel.
Smält smöret, rör i de övriga ingredienserna.
Klicka ut smeten över äppelbitarna.
Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 20 min tills pajen blivit ljust brun.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Receptet är hämtat från matklubben.se och kopierat rakt av...
Strö över socker och kanel.
Smält smöret, rör i de övriga ingredienserna.
Klicka ut smeten över äppelbitarna.
Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 20 min tills pajen blivit ljust brun.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Receptet är hämtat från matklubben.se och kopierat rakt av...