Broccolipaj med klös...

Ett gott recepet från tidningen Laga Lätt. Jag använde dock lite mindre vetemjöl och lite mer kruskakli än i orginalreceptet...

Ingredienser:
50 g smör i kuber
2 dl vetemjöl
1 dl kruskakli
250 g kesella (10 %)
1 krm salt
Broccoli (ca 300 g)

3 ägg
1,5 dl mjölk
50 g riven ost
1 tsk salt
1,5 krm nymalen svartpeppar


                   


Beskrivning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Mixa smör, mjöl och kruskakli till smulor i en matberedare.
3. Tillsätt kesella + salt och mixa snabbt ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform, ca. 24 cm i diameter.
5. Grädda pajskalet i ca. 10 minuter mitt i ugnen.
6. Koka broccolin och dela i lagom stora bitar.
7. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar.
8. Fördela broccolin i pajskalet och häll över äggblandningen.
9. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0