Räkpaj...
I lördags så gjorde jag en jättegod räkpaj! Nästa gång funderar jag dock på att använda grövre mjöl till pajdegen. Dinkelmjöl skulle nog passa bra.
Ingredienser:
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
100 g skalade räkor
100 g brocoli
1 tsk curry
2 ägg
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
Dill
Salt och peppar
Beskrivning:
Finfördela smöret i mjölet, tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i en form och låt den vila i kylskåp en stund.
Grädda pajskalet på 225 grader i 15 minuter.
Sänk sedan värmen till 175 grader.
Skala räkorna och koka brocolin,
Fräs räkorna, brocolin och curryn i lite smör.
Lägg räckorna och brocolin i pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och dill.
Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i cirika 40 minuter på 175 grader.
Ingredienser:
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
100 g skalade räkor
100 g brocoli
1 tsk curry
2 ägg
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
Dill
Salt och peppar
Beskrivning:
Finfördela smöret i mjölet, tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i en form och låt den vila i kylskåp en stund.
Grädda pajskalet på 225 grader i 15 minuter.
Sänk sedan värmen till 175 grader.
Skala räkorna och koka brocolin,
Fräs räkorna, brocolin och curryn i lite smör.
Lägg räckorna och brocolin i pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och dill.
Häll över äggstanningen.
Grädda pajen i cirika 40 minuter på 175 grader.
Kommentarer
Trackback