Vaniljkräm...
Leilas vaniljkräm. Perfekt att ha i tårta! Receptet är för två personer men var lagomt mycket för en medelstor marsipantårta...
Ingredienser:
2,5 dl 3% mjölk
0,5 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3,5 st äggulor
0,75 dl maizena
25 g mjukt smör
Beskrivning:
Ställ en bunke i frysen så den blir riktigt kall.
Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning.
OBS! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
Det går fort när det väl börjar tjockna och kan lätt bli klumpar.
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.
Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
Om krämen är för tjock kan man vispa ner lite mer mjölk när den har kallnat.
Ingredienser:
2,5 dl 3% mjölk
0,5 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3,5 st äggulor
0,75 dl maizena
25 g mjukt smör
Beskrivning:
Ställ en bunke i frysen så den blir riktigt kall.
Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning.
OBS! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
Det går fort när det väl börjar tjockna och kan lätt bli klumpar.
Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.
Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
Om krämen är för tjock kan man vispa ner lite mer mjölk när den har kallnat.
Kommentarer
Trackback