Kryddig äppelkaka...
Ingredienser:
4 skalade och urkärnade äpplen i tärningar
1 msk strösocker (om du använder syrliga äpplen)
2 msk vatten
100 g margarin
3,75 dl vetemjöl
1,25 dl farin (eller vanligt socker)
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 ägg
Beskrivning:
Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och eventuellt socker.
Lägg på lock och värm tills äpplena är mosiga.
Smörj en liten långpanna (25 x 30 cm med 2 tsk margarin).
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta med fingrarna ihop margarin och mjöl till en smulig massa.
Blanda ner övriga torra ingredienser.
Vispa äggen och rör ner dem.
Lägg hälften av smeten i formen och bred ut den.
Lägg äpplena ovanpå.
Avsluta med andra halvan av smeten.
Grädda i 30 minuter tills kakan fått fin färg.
Skär i bitar och förvara i formen.
Receptet kommer från Viktväktarna.
8 bitar à 5,5 points.
4 skalade och urkärnade äpplen i tärningar
1 msk strösocker (om du använder syrliga äpplen)
2 msk vatten
100 g margarin
3,75 dl vetemjöl
1,25 dl farin (eller vanligt socker)
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 ägg
Beskrivning:
Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och eventuellt socker.
Lägg på lock och värm tills äpplena är mosiga.
Smörj en liten långpanna (25 x 30 cm med 2 tsk margarin).
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta med fingrarna ihop margarin och mjöl till en smulig massa.
Blanda ner övriga torra ingredienser.
Vispa äggen och rör ner dem.
Lägg hälften av smeten i formen och bred ut den.
Lägg äpplena ovanpå.
Avsluta med andra halvan av smeten.
Grädda i 30 minuter tills kakan fått fin färg.
Skär i bitar och förvara i formen.
Receptet kommer från Viktväktarna.
8 bitar à 5,5 points.
Kommentarer
Trackback