Saftig chokladkaka...
Ingredienser:
50 g mörk choklad (70 % kakao)
2,5 dl kakao
100 g margarin
1 dl vatten
4 medelstora ägg
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
25 g mald mandel
1 msk florsocker till garnering
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i en rund bakform (18 cm i diamter).
Värm choklad, kakao, margarin och vatten i ett vattenbad utan att röra om.
När allt har smält rör du försiktigt ihop massan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker i minst 2 minuter.
Vänd försiktigt ner äggsmeten i chokladsmeten.
Vänd sedan mycket försiktigt ner mjölet och mandeln.
Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter.
Låt svalna och sikta över florsocker innan servering.
Receptet kommer från Viktväktarna.
10 bitar à 6 points vardera.