Hemgjord marsipan...

Ingredienser:
200 g sötmandel
200 g strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten (om du färgar med hjälp av saft, använd det istället)
300-400 g florsocker
(eventuellt valfri hushållsfärg)


Beskrivning:
Skålla och skala mandeln.
Mixa mandlarna fint med matberedaren.
Tillsätt strösocker och se till att allt mixas.
Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet.
Tillsätt florsocker i omgångar och eventuellt mer vatten.
Kör tills allt blandats väl.
Färga in med valfri saft eller hushållsfärg.
Blir mandelmassan torr under arbetets gång kan den friskas upp med lite kallt vatten.

Det behövs inte riktigt så mycket florsocker. Pröva er fram...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0