Sesampanerad lax med blomkålssallad...
Receptet kommer från Laga Lätt nr 11 november 2010.
4 portioner, 498 KCAL/portion.
Ingredienser:
1 rödlök
2 röda paprikor
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 stort blomkålshuvud (ca 800 g)
4 portionsbitar lax (à 125 g)
4 msk sesamfrön
rapsolja
salt och nymald peppar
Dressing
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja
3 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
0,5 kruka persilja
0,5 kruka korriander
Beskrivning:
Skala och skär rödlöken tunt.
Skölj och skär paprika och zucchini i tärningar.
Skala och finhacka vitlöksklyftan.
Fräs alltsammans i 0,5 msk olja.
Ansa blomkålen och bryt den i mindre bitar.
Koka den ett par minuter i lättsaltat vatten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxen.
Panera den i sesamfrön.
Häll oljan i en ugnssäker form och lägg dit laxbitarna.
Låt dem steka tills de är genomstekta.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
Blanda dressing och alla grönsaker.
Servera tillsammans med laxen.
Underbart gott! Använde olivolja och vitvinsvinäger till dressingen och det fungerade jätte bra.
4 portioner, 498 KCAL/portion.
Ingredienser:
1 rödlök
2 röda paprikor
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 stort blomkålshuvud (ca 800 g)
4 portionsbitar lax (à 125 g)
4 msk sesamfrön
rapsolja
salt och nymald peppar
Dressing
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja
3 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
0,5 kruka persilja
0,5 kruka korriander
Beskrivning:
Skala och skär rödlöken tunt.
Skölj och skär paprika och zucchini i tärningar.
Skala och finhacka vitlöksklyftan.
Fräs alltsammans i 0,5 msk olja.
Ansa blomkålen och bryt den i mindre bitar.
Koka den ett par minuter i lättsaltat vatten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxen.
Panera den i sesamfrön.
Häll oljan i en ugnssäker form och lägg dit laxbitarna.
Låt dem steka tills de är genomstekta.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
Blanda dressing och alla grönsaker.
Servera tillsammans med laxen.
Underbart gott! Använde olivolja och vitvinsvinäger till dressingen och det fungerade jätte bra.
Kommentarer
Trackback