Citronpaj med yoghurt och kokos...
Receptet kommer från Laga Lätt nr 3 mars 2010.
Ingredienser, pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör skuret i bitar
1 ägg
Ingredienser, fyllning OBS FEL!:
125 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 stora ägg
1 citron
2 dl turkisk yoghurt
150 g kokosflingor
Det blir alldeles för mycket fyllning. Ska testa att göra det här receptet igen och ändra mängden...
Beskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
Tillsätt ägget och kör till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter).
Låt vila i kylen i 20 minuter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Vispa smör och socker poröst med en elvisp.
Vispa i ett ägg i taget.
Skrubba citronen i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa juicen.
Tillsätt citronskal, juice, yoghurt och kokosflingor till fyllningen.
Häll fyllningen (så mycket som du får plats med) i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 45 minuter.
Ingredienser, pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör skuret i bitar
1 ägg
Ingredienser, fyllning OBS FEL!:
125 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 stora ägg
1 citron
2 dl turkisk yoghurt
150 g kokosflingor
Det blir alldeles för mycket fyllning. Ska testa att göra det här receptet igen och ändra mängden...
Beskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
Tillsätt ägget och kör till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter).
Låt vila i kylen i 20 minuter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Vispa smör och socker poröst med en elvisp.
Vispa i ett ägg i taget.
Skrubba citronen i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa juicen.
Tillsätt citronskal, juice, yoghurt och kokosflingor till fyllningen.
Häll fyllningen (så mycket som du får plats med) i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 45 minuter.
Kommentarer
Trackback