Fiskgratäng
Ingredienser:
600 g djupfryst fisk
0,5 tsk salt
2 krm peppar
500 g räkor (med skal)
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
0,5 dl hackad dill
1 dl riven ost
Tina fisken och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg fisken i en lätt smord ugnssäker form.
Krydda med salt och peppar.
Täck med aluminiumfolie.
Tillaga fisken i 200°C, ca 15 min.
Skala räkorna.
Smält margarin eller smör i en kastrull på svag värme.
Lyft kastrullen från värmen.
Rör i vetemjölet.
Tillsätt mjölken och rör om.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan.
Koka såsen 3-5 min.
Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen ovanpå fisken.
Strö över riven ost.
Gratinera i 250°C, ca 10 min eller tills den fått vacker färg.
Kommentarer
Trackback