Kladdkaka med mörk choklad...
Receptet kommer från Laga Lätt nr 5 maj 2010.
Ingredienser:
150 g smör
100 g mörk choklad (70 %)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 msk smör
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Bryt sönder chokladen och låt den smälta i smöret under omrörning.
Vispa ägg och socker men inte för pösigt för då blir kakan fluffig istället för kletig.
Vispa i smör-/chokladblandningen.
Tillsätt mjöl och salt med en slickepott.
Smöra en form (ca 15x22 cm).
Häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ingredienser:
150 g smör
100 g mörk choklad (70 %)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 msk smör
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Bryt sönder chokladen och låt den smälta i smöret under omrörning.
Vispa ägg och socker men inte för pösigt för då blir kakan fluffig istället för kletig.
Vispa i smör-/chokladblandningen.
Tillsätt mjöl och salt med en slickepott.
Smöra en form (ca 15x22 cm).
Häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kommentarer
Trackback