Tonfiskpasta

Ingredienser:
300 g spaghetti
1 gul lök
smör
2 burkar tonfisk i vatten, a 185 g
2 1/2 dl Kelda tomatsås (eller 2 1/2 dl matlagningsgrädde med ketchup och tomatkärnor)

Koka pastan. Skala och hacka läken. Fräs den i smör i en kastull. Häll av vattnet från tonfisken. Lägg den i kastrullen och häll på tomatsåsen. Låt såsen koka ca 1 min. Servera såsen till pastan.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Jag tycker det här är jättegott och det är superlättvindigt!
Gillar man tonfisk så gillar man det här!

Receptet är hämtat från Arla.se

Kantarellsoppa

Ingredienser:
 

1 liter hönsbuljong

400 g svamp

1 pkt bacon

1 lök

400 g potatis (små bitar)

2 dl cream fraiche

2 msk mjöl


1. Fräs svamp, lök och bacon.

2. Ha i hönsbuljongen och potatis. Låt koka i 10 min.

3. Tillsätt cream fraiche och mjöl. Låt koka i 15 min.

4. Salta och peppra.




 

Kantarellsoppa




\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



Min favoritsoppa. Den är jätte god!


Drömkyckling

Ingredienser: 
2 msk margarin 
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 liten squash
25 cm purjolök 
1 pkt bacon 
1 tsk paprikapulver
2 dl grädde
2 dl riven ost

1. Stek kycklingen, paprikan, squashen och purjolöken i margarinet tills det blir mjukt.
2. Knaperstek baconet.
3. Lägg allt i en ugnsform.
4. Strö över paprikapulvret, häll över grädden och lägg tillsist på osten. 

Grädda i ugnen 10-15 minuter på 225° C 


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



Lättvindigt men ändå gott. Servera med ris eller pasta.

Välkommen till min nya blogg!

Kom fram till att det här med bloggande var riktigt roligt och eftersom att jag inte har så mycket annat att spendera min tid med för tillfället så varför inte =)

RSS 2.0