Bröd utan jästid...
Ingredienser:
4 dl vatten
1 pkt jäst
1 msk olja
10 dl vetemjöl special (eller egen blandning)
2 tsk salt
2 msk sesamfrön
Exempel på mjölblandning:
2 dl graham, 2 dl havrekli, 1 dl solrosfrön, resten vetemjöl special)
Beskrivning:
Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt oljan.
Rör ner mjöl och salt i degvätskan. Knåda tills det bildats en smidig deg.
Olja och bröa en brödform, 1½ liter, med sesamfrön. Lägg degen i formen.
Ställ in brödet i mitten av den kalla ugnen. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet stå i ugnen ca 35 minuter.
Stjälp upp det färdiggräddade brödet på ett galler och låt det kallna.
Receptet är hämtat från matklubben.se
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Perfekt att baka på lördag morgon. Det tar inte ens en timme att göra =)
4 dl vatten
1 pkt jäst
1 msk olja
10 dl vetemjöl special (eller egen blandning)
2 tsk salt
2 msk sesamfrön
Exempel på mjölblandning:
2 dl graham, 2 dl havrekli, 1 dl solrosfrön, resten vetemjöl special)
Beskrivning:
Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt oljan.
Rör ner mjöl och salt i degvätskan. Knåda tills det bildats en smidig deg.
Olja och bröa en brödform, 1½ liter, med sesamfrön. Lägg degen i formen.
Ställ in brödet i mitten av den kalla ugnen. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet stå i ugnen ca 35 minuter.
Stjälp upp det färdiggräddade brödet på ett galler och låt det kallna.
Receptet är hämtat från matklubben.se
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Perfekt att baka på lördag morgon. Det tar inte ens en timme att göra =)
Kommentarer
Trackback