Mexikansk kycklinggryta...
Ingredienser:
1 stor kyckling styckad i mindre bitar
1-2 stora lökar hackade
3-4 vitlökar i små skivor
2 röda paprikor (eller valfri färg)
1 zucchini i små bitar ca 2x2 cm
2-3 stjälkar blekselleri i små bitar
1 stor morot
1 brk tomater (helst passerade)
1 dl kärnfria oliver delade (helst svarta)
1 dl russin (helst sultan)
2 tsk malen kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
2 tsk chilipeppar
1 krm cayenepeppar
1 msk basilika
1 msk oregano
1 l hönsbuljong ca
Olivolja att steka i
Salt efter smak
Peppar efter smak
1½ dl hackad persilja att strö över
Beskrivning:
Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen.
Bryn kycklingbitarna några i sänder i en stekpanna så att de får fin färg, lägg i dem i grytan med löken, häll på tomaterna, lägg i oliver och russin.
Späd med buljong så att det knapp täcker och låt det småkoka i ca 45 min eller tills köttet nästan ramlar isär, smaka av ett par gånger under kokningen till önskad styrka. Strö över persilja.
Receptet är hämtat från matklubben.se och kopierat rakt av...
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
God och annorlunda kycklinggryta. Jag skippade oliver, russin och persilja när jag gjorde den. Det är kryddblandningen som är det intressanta...