Brödkakor...
Ingredienser:
½ l mjölk
3 dl Hett vatten
1 dl olja
1 dl sirap (jag använde mörk)
1 pkt jäst
1 tsk salt
1-2 tsk brödkryddor
2 dl Havregryn
Rågsikt
Vetemjöl
Beskrivning:
Häll havregryn i en bunke och häll över det heta vattnet.
Låt stå och svälla tills det är ljummet (37 grader).
Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp jästen i lite av spadet.
Häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor.
Gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50 rågsikt och vetemjöl.
Arbeta till en ej för fast deg och låt jäsa i 30 min.
Baka ut brödkakor i storlek så att det går två på vare plåt (använd bakplåtspapper).
Nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg.
½ l mjölk
3 dl Hett vatten
1 dl olja
1 dl sirap (jag använde mörk)
1 pkt jäst
1 tsk salt
1-2 tsk brödkryddor
2 dl Havregryn
Rågsikt
Vetemjöl
Beskrivning:
Häll havregryn i en bunke och häll över det heta vattnet.
Låt stå och svälla tills det är ljummet (37 grader).
Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp jästen i lite av spadet.
Häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor.
Gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50 rågsikt och vetemjöl.
Arbeta till en ej för fast deg och låt jäsa i 30 min.
Baka ut brödkakor i storlek så att det går två på vare plåt (använd bakplåtspapper).
Nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg.
Kommentarer
Trackback