Kyckling i krämig vitvinssås...

Ingredienser:
700 g kycklingfilé
1 gul lök
200 g champinjoner
1–2 vitlöksklyftor
Smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
Salt
Peppar





Beskrivning:
Finhacka lök och vitlök.
Skär champinjonerna i kvartar.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Fräs detta i smör.
Häll på buljong och vin.
Låt det hela småkoka i ca 20 minuter.

Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan.
Låt det hela koka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.



<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<



Jag stekte kycklingen separat och kryddade lite extra med timjan och chilipulver.
Använde dessutom lite extra redning för att få såsen tjockare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0