Marockansk kyckling...
Ingredienser:
3 dl couscous
1 l kokande kycklingbuljong
4 tsk olja
2 medelstora gula lökar (skurna i tjocka skivor)
8 medelstora kycklingfiléer (tärnade)
0,5 förpackning krossade tomater (200 g)
0,5 tsk spiskummin
10 torkade aprikoser (hackade)
1 burk kikärter (400 g, sköljda och avrunna)
0,5 tsk torkad flagad chili
1 tsk mald kanel
salt och peppar
Beskrivning:
Lägg couscousen i en skål och häll över 5 dl av kycklingbuljongen (låt stå och svälla).
Fräs lök och kyckling i en stor stekpanna tillsammans med oljan.
Blanda ner tomater och spiskummin, låt koka 5 minuter.
Häll i kycklingbuljong, tillsätt aprikoser, kikärter, chili, kanel, salt och peppar.
Låt sjuda utan lock i 10 minuter (eventuellt längre, kolla ärtorna).
Receptet kommer från Viktväktarna.
4 enorma portioner à 10 points.
3 dl couscous
1 l kokande kycklingbuljong
4 tsk olja
2 medelstora gula lökar (skurna i tjocka skivor)
8 medelstora kycklingfiléer (tärnade)
0,5 förpackning krossade tomater (200 g)
0,5 tsk spiskummin
10 torkade aprikoser (hackade)
1 burk kikärter (400 g, sköljda och avrunna)
0,5 tsk torkad flagad chili
1 tsk mald kanel
salt och peppar
Beskrivning:
Lägg couscousen i en skål och häll över 5 dl av kycklingbuljongen (låt stå och svälla).
Fräs lök och kyckling i en stor stekpanna tillsammans med oljan.
Blanda ner tomater och spiskummin, låt koka 5 minuter.
Häll i kycklingbuljong, tillsätt aprikoser, kikärter, chili, kanel, salt och peppar.
Låt sjuda utan lock i 10 minuter (eventuellt längre, kolla ärtorna).
Receptet kommer från Viktväktarna.
4 enorma portioner à 10 points.
Kommentarer
Trackback