Morotscones med feta...

Receptet kommer från Laga Lätt nr 6 juni 2010.
12 scones, 273 kcal/scones.

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 morötter (finrivna)
100 g kallt smöt (i kuber)
4 dl mild yoghurt eller filmjölk
50 g fetaost
1 dl blandade frön (t.ex. linfrön, pumpakärnor, solrosfrön)

Beskrivning:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna till en smulig deg.
Tillsätt morötter och filmjölk.
Smula i fetaosten.
Rör snabbt ihop degen.
Dela degen i tolv bitar och forma de snabbt till bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över fröna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0