Naanbröd med nigellafrö...

Receptet kommer från Laga Lätt nr 10 oktober 2010.
8 bröd, 255 KCAL/bröd.

Ingredienser:
1 dl standardmjölk
25 g jäst
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
2 msk olja
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk nigellafrön/kolonji/lökfrön
2,5 dl vetemjöl special fullkorn
4 dl vetemjöl





Beskrivning:
Värm mjölken till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke, häll över mjölken och rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt yoghurt, vispat ägg, olja, socker, salt och frön.
Tillsätt mjölet lite i taget (spara 0,5 dl vetemjöl till utbakningen) och arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma till åtta bullar.
Kavla ut bullarna till ovala bröd (ca 0,5 cm tjocka).
Lägg bröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
Låt jäsa cirka 15 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader och baka bröden mitt i ugnen i 5-7 minuter.

Pensla gärna bröden med smält smör och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0