Gnocchi med örtkyckling...
Receptet kommer från Laga Lätt nr 5 maj 2010.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
2,5 dl vatten
1,5 dl crème fraiche
0,5 kruka timjan
1 kruka persilja
0,5 hönsbuljongtärning
2 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 pkt gnocchi-pasta (500 g)
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Häll över vatten och fraiche.
Plocka och hacka timjan samt hälften av persiljan och strö det över kycklingen.
Smula över buljongtärningen, peppra.
Skala och krossa vitlöken, lägg den i formen.
Ringla över oljan.
Grädda kycklingen i ugnen i ca 25 minuter (kontrollera så den är genomstekt).
Låt kycklingen svalna, riv den i bitar med händerna och spara såsen.
Koka pastan och blanda den med kycklingen och såsen.
Tillsätt resten av persiljan och låt såsen koka in i pastan i ca. 2 minuter.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
2,5 dl vatten
1,5 dl crème fraiche
0,5 kruka timjan
1 kruka persilja
0,5 hönsbuljongtärning
2 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 pkt gnocchi-pasta (500 g)
Beskrivning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Häll över vatten och fraiche.
Plocka och hacka timjan samt hälften av persiljan och strö det över kycklingen.
Smula över buljongtärningen, peppra.
Skala och krossa vitlöken, lägg den i formen.
Ringla över oljan.
Grädda kycklingen i ugnen i ca 25 minuter (kontrollera så den är genomstekt).
Låt kycklingen svalna, riv den i bitar med händerna och spara såsen.
Koka pastan och blanda den med kycklingen och såsen.
Tillsätt resten av persiljan och låt såsen koka in i pastan i ca. 2 minuter.
Kommentarer
Trackback