Hamburgerbröd...

Receptet kommer från Laga Lätt nr 5 maj 2010.
12 bröd, 236 kcal/bröd.

Ingredienser:
1 dl vatten
2 dl mjölk
25 g jäst
4 msk rapsolja
0,5 msk strösocker
2 tsk salt
1 ägg
1,5 dl durumvetemjöl
7,5 dl vetemjöl (ca 450 g)
4 msk sesamfrön





Beskrivning:
Värm vatten och mjölk till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölkblandningen.
Tillsätt resten av mjölkblandningen samt olja, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig med en trägaffel.
Låt degen jäsa under bakduk i ca. 45 minuter.
Dela degen i 12 bitar på mjölat bakbord.
Forma till bullar och platta till lätt med handen.
Pensla bröden med lite vatten.
Strö över sesamfrön.
Låt jäsa under bakduk på bakpappersklädd bakplåt i ca. 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0