Rostad kyckling med örtiga grönsaker
Receptet kommer från Laga Lätt nr 2 februari 2010.
För fyra personer 593 KCAL/portion.
Ingredienser:
5 morötter
500 g potatis
1 fänkål (350 g)
1 gul lök
1 rödlök
900 g kycklingben
0,5 kruka timjan
0,5 kruka rosmarin
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 citron (pressa och använd juicen)
Beskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär morötter och potatis i bitar.
Ansa och skär bort rotstocken från fänkålen, klyfta den.
Skala och klyfta lökarna.
Lägg morot, potatis, fänkål, lök, kyckling, timjan och rosmarin på en plåt.
Salta och peppra.
Ringla över oljan och pressa över citronjuicen.
Blanda väl och rosta mitt i ugnen i 35 minuter.
För fyra personer 593 KCAL/portion.
Ingredienser:
5 morötter
500 g potatis
1 fänkål (350 g)
1 gul lök
1 rödlök
900 g kycklingben
0,5 kruka timjan
0,5 kruka rosmarin
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
1 citron (pressa och använd juicen)
Beskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär morötter och potatis i bitar.
Ansa och skär bort rotstocken från fänkålen, klyfta den.
Skala och klyfta lökarna.
Lägg morot, potatis, fänkål, lök, kyckling, timjan och rosmarin på en plåt.
Salta och peppra.
Ringla över oljan och pressa över citronjuicen.
Blanda väl och rosta mitt i ugnen i 35 minuter.
Kommentarer
Trackback